Jurnal

Îmi depășesc blocajul scriitorului în Coreea!

안녕하세요! 🙂

Hei!

Abigaela sunt și a trecut ceva vreme de la ultimul articol postat pe blog. Nu am mai apucat să scriu nimic pentru că am fost ocupată cu învățatul și câteva proiecte în care am fost implicată. Dar, deși am avut de făcut toate acestea, nu a trecut nicio zi în care să nu mă gândesc la mine și la ceea ce scriu sau, ca să fiu mai precisă, ceea ce nu am mai scris.

Wrong! Nu învățatul sau proiectele sunt motivele pentru care nu am mai scris! Deși mi-ar fi plăcut să vă „mint” frumos, în felul ăsta! Este vorba despre blocajul scriitorului, care m-a lovit și pe mine, din nou!

Blocajul scriitorului

E greu să mă gândesc la asta și e și mai greu să o recunosc, dar nu învățatul a fost motivul pentru care nu am mai scris. De ce? Pentru că nu sunt genul de persoană care să nu își găsească timp pentru ceea ce îi place să facă. Și poate că vă întrebați care sunt motivele pentru care nu am mai scris. Motivele pentru care Instastory-urile mele nu au mai avut conținut care să aibă legătură cu ce scriu sau pagina de Facebook nu a mai anunțat nimic nou. Nimic despre cartea la care lucrez acum sau despre lansarea celei de-a doua cărți.

Motivul este simplu: trec printr-un blocaj. Un blocaj pe care l-am avut chiar și înainte de a începe a treia carte. Și peste care am dat din nou și am tot încercat să îl depășesc. E greu pentru că nu mai sunt fetița de 12 ani care scria tot ce îi trecea prin cap. Am devenit o scriitoare care își dorește să îl facă pe cititor să simtă întreaga emoție a personajelor. Iar pentru asta trebuie să am cuvintele potrivite, contextul potrivit, scenele potrivite.

Și pentru că am ajuns la o scenă în care am impresia că nu îi voi da niciodată intensitatea pe care mi-o doresc m-am blocat, fără a mai găsi vreo idee potrivită pe care să o dezvolt. De ce totuși insist să o scriu, fără să o șterg și să continui? Pentru că scena la care am întâlnit blocajul este o scenă pe partea de acțiune, foarte importantă pentru restul romanului, în care personajul principal își are inițierea.


Ce am făcut pentru a depăși

blocajul scriitorului?

Am avut încercări nenumărate de a o scrie. Însă la finalul orelor petrecute scriind și rescriind, ajungeam să îmi închid nervoasă laptopul și să mă refugiez în cărți sau seriale, care mi-ar fi putut aduce inspirația. Și ajungeam să îmi spun: ”Vezi ce se întamplă dacă vrei și poveste de dragoste și de acțiune? Nu mai bine te lași de ideile tale pe partea de acțiune și scrii doar povești romantice?”. Și mai mult decât atât, nu puteam crede că fix eu trec prin blocajul scriitorului. Pentru că am fost mereu plină de idei.

Dar eu nu sunt genul care să renunțe la ceva doar pentru că nu iese. Așa că am continuat și voi continua să scriu și să rescriu, până când voi reuși să trec peste asta. Pentru că acesta e secretul pentru a reuși ca scriitor sau copywritter: să scrii și să continui să scrii. Chiar dacă până iese ceva bun ai 1001 de încercări eșuate.

Nu neg că o mică influență în blocajul avut a avut-o și faptul că am așteptat și aștept foarte mult să se publice a doua carte.  Însă editura trece prin câteva schimbări, motiv pentru care editarea și publicarea celei de-a doua cărți întârzie. Și v-am mărturisit asta pentru că mi-am dorit să vă spun faptul că fiecare dintre noi, chiar și cei care sunt considerați talentați pe ceea ce fac, întâlnesc provocări pe parcursul drumului. Chiar dacă mi-am dorit de multe ori să renunț (și aici nu vorbesc neeapărat despre ce scriu, vorbesc și despre planuri și ținte pe care le am), a trebuit să îmi găsesc curajul acela să reiau totul, să îmi regăsesc motivația. Nu a fost ușor, dar nici imposibil.

Și cum rămâne cu Coreea?

Ei bine, visul meu se materializează după 10 ani de zile. Ani în care am așteptat și am visat cu ochii deschiși, despre cum o să fie când voi ajunge acolo. Când voi fi înconjurată de oameni cu a căror cultură și limbă m-am obișnuit. Când voi putea vedea tot ceea ce am văzut doar în seriale până acum. De aceea plănuiesc să profit la maxim de aventura pe care o voi avea și sunt extrem de fericită de decalajul fusului orar. Cei care au mai fost mi-au spus că se trezeau prea devreme dimineața. Pentru mine e genial! Am timp să vizitez mai mult! ^_^

Bineînțeles că mă voi căra cu laptopul după mine. Pentru că plănuiesc să scriu acolo la cel de-al treilea roman al meu.  Și sigur voi doborî orice blocaj. Vreau să îl fac absolut genial din toate punctele de vedere. De aceea, ceea ce al treilea roman va avea în plus față de primele două, este faptul că va fi scris în Coreea, țara unde se petrece acțiunea. Abia aștept să transmit emoția de a te afla acolo prin cuvinte!!!

Și asta nu e tot! Plănuiesc să îmi fac un jurnal de călătorie atât pe blog, cât și fizic, pe care sper să îl pot scrie zilnic. De asemenea, mai am o surpriză la care mă gândesc pentru toți cei care admiră Coreea și cultura ei, dar o să o dezvălui dacă voi reuși să o materializez. 🙂

Până atunci, îmi doresc să vă urez succes în sesiune! Și, printre cursuri și examene, îndrăzniți să visați la vara care vă stă înainte. Propuneți-vă să faceți ceva nou. Ceva aventuros! Ceva palpitant! Poate chiar și o călătorie la capătul lumii. Și dacă nu se va întampla vara asta, nu vă pierdeți speranța.

One day, your BIG DREAM will turn into a joyful reality! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.